ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ "ΚΟΝΤΡΑΛΤΟ"

Την πτυχιακή εργασία του Φλωρινιώτη φοιτητή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας Γιώργου Μπαρδάκα, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015.Η πτυχιακή εργασία του εργαστηρίου γλυπτικής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνώνέχει τίτλο «Κοντράλτο» και απεικονίζει μια αρκούδα με βιολοντσέλο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Δήμαρχος συναντήθηκε με καθηγητές και τονΠρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητή κ. Αντώνιο Τουρλιδάκη, οι οποίοι εξέταζαν τη διπλωματική εργασία. Ο κ. Δήμαρχος συνομίλησε με τον νεαρό καλλιτέχνη και τον συνεχάρη για το ωραίο έργο το οποίο φιλοτέχνησε, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και τον επίκουρο καθηγητή κ. Έκτορα Παπαδάκη, γιατί σε ανύποπτο χρόνο είχαν συζητήσει για την κατασκευή ενός γλυπτού αρκούδας για τη Φλώρινα, το οποίο έγινε πραγματικότητα. Ο καλλιτέχνης Γιώργος Μπαρδάκας ανέφερε στον κ. Βοσκόπουλο ότι θα δωρίσει το έργο του στον Δήμο Φλώρινας, το οποίο θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης που θα υποδείξουν οι καθηγητές του Τμήματος.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Δήμαρχος συνομίλησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου και του Δημάρχου προσωπικά, προκειμένου να βοηθήσουν το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας με υλικά, ώστε να μπορέσουν να φιλοτεχνήσουν οι φοιτητές του.
Ο κ. Βοσκόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος Φλώρινας θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσο μπορεί τους φοιτητές του Τμήματος, ενώ ζήτησε κάποια από τα έργα αυτά να τοποθετηθούν και σε κεντρικά σημεία του Δήμου Φλώρινας.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)