ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ"

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων» παρουσιάζει το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, τηνΤετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στις 17:30, στην θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος). Μπορούν άραγε να συμβούν θαύματα και οι επιθυμίες όλων μας να εκπληρωθούν; Kαι αν ναι, με ποιον τρόπο; Η απάντηση δίνεται στην παράσταση “Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων” που παρουσιάζει το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του φετινού χειμώνα. Τρεις φίλοι, μια σπασμένη μαριονέτα, μια μπαλαρίνα που χάλασε το μουσικό κουτί της και ένα μονόφθαλμο αρκουδάκι παραμένουν εδώ και χρόνια κλεισμένοι στο μπαούλο μιας σοφίτας, όπου τους άφησαν, όταν χάλασαν. Τα τρία παιχνίδια λαχταρούν να μπουν ξανά στις ζωές των ανθρώπων και να τους δώσουν χαρά, αλλά δεν ξέρουν το πώς... Μέχρι που την παραμονή των Χριστουγέννων τους επισκέπτεται η νεράιδα των Χριστουγέννων, κρατώντας το μαγικό ραβδί της. Οι τρεις φίλοι δραπετεύουν και τότε αρχίζει η περιπέτειά τους...
Η παράσταση βασίζεται στην διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού σε θεατρικό έργο και αποτελεί καλλιτεχνικό καρπό της συνεργασίας του παιδικού τμήματος του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης με το Δημοτικό Ωδείο Φλώρινας. Οι θεατρικοί διάλογοι εναλλάσσονται με την ζωντανή μουσική επί σκηνής, σε μια απόπειρα έρευνας της συνομιλίας μεταξύ των δύο Τεχνών, ενώ οι εικόνες που θα προβάλλονται επάνω στο πανί, προχωρούν την έρευνα αυτού του εγχειρήματος ακόμη παραπέρα, εισάγοντας στο παιχνίδι της συνομιλίας αυτής και τις εικαστικές Τέχνες και ιδιαίτερα τα πολυμέσα. Θέατρο, μουσική και εικαστικά, εμπλέκονται, σε μια γλυκόπικρη συνεύρευση, που ανθίζει με φόντο το χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
Την μουσική της παράστασης έγραψε ο μουσικός Δημήτρης Θαβώρης, με την καθοδήγηση του διευθυντή του Ωδείου, κυρίου Βασίλη Κίτσου, που είχε την γενικότερη μουσική επιμέλεια της παράστασης. Στην παράσταση συμμετέχουν όλα τα παιδιά του παιδικού τμήματος του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας και μαθητές του Ωδείου που ερμηνεύουν ζωντανά την μουσική που γράφτηκε για την παράσταση, την οποία σκηνοθέτησε η διδάσκουσα του εν λόγω τμήματος, η εικαστικός και θεατρολόγος, κυρία Δήμητρα Ξενάκη.

“Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων” θα βγουν από το μπαούλο τους την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στις 17:30, στην θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος)! Να είστε όλοι εκεί! Σας περιμένουμε!

Συντελεστές της παράστασης:
Παίζουν οι (με την σειρά εμφάνισης): Δημήτρης Μάργαρης, Αναστασία Ζυγομάνη, Δέσποινα Τριανταφύλλου, Ευδοκία Αλεξανδρίδη, Γεωργία Καραστέργιου, Γωγώ Κετσετζή, Χρήστος Τσιλεμάνης, Παυλίνα Τσιλεμάνη, Εμμέλεια Παπαπούλια, Διονύσης Δημητρόπουλος, Αμαλία Λάζου, Ίριδα Λάζου, Χρήστος Μάργαρης, Βιργινία Τώνα, Αναστάσης Ιωαννίδης.

Παίζουν οι μουσικοί:
Φωνή: Μαρία Βλαχοπούλου και Μαρία Κατσετζή της τάξης της κυρίας Α.Μ. Διδασκάλου
Κιθάρα: Βασίλης Καλαιτζίδης της τάξης του κυρίου Β. Καραμπέτσου
Βιολί: Ζωή Μαντουλίδου της τάξης του κυρίου Γ. Ζαχαρούδη

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κίτσος
Σύνθεση μουσικής: Δημήτρης Θαβώρης
Επιμέλεια σκηνικών – κοστουμιών: Δήμητρα Ξενάκη
Επιμέλεια και δημιουργία εικόνων: Δανάη Κουρτίδου
Φωτισμοί και ήχος: Σταύρος Γεωργούλας
Προβολή εικόνων: Βασίλης Δόντσιος
Βοηθός σκηνοθέτη - συνεμψυχώτρια: Πηνελόπη Βασιλειάδου
Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Δήμητρα Ξενάκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ