ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Περίοδος 2015-2019) παρουσιάστηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων απο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τους αντιπεριφερειάρχες Αμαλία Κούσκουρα και Παναγιώτη Πλακεντά και υπηρεσιακά στελέχη. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας άνοιξε τον κύκλο αυτών των συνεδριάσεων, με στόχο τη μεταφορά μιας πολύ χρήσιμης εμπειρίας πάνω στο στρατηγικό σχεδιασμό των Περιφερειών για τη νέα Προγραμματική Περίοδο. Στη συνεδρίαση παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Παναγιώτης Κορκολής, ενώ προήδρευσε ο Δημήτρης Γάκης, ο οποίος τόνισε ότι για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η φθηνή ενέργεια, η αγροτική εξειδίκευση, η βιομηχανική της ανασυγκρότηση και φυσικά οι επενδύσεις σε υποδομές, είναι σημαντικοί «μοχλοί» για την περαιτέρω ανάπτυξη της, επισημαίνοντας ότι η επιτροπή θα συμβάλλει στην προώθηση των αιτημάτων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού της έργου.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας περιέγραψε το αναπτυξιακό όραμα της Περιφέρειας που είναι η δημιουργία μίας διατηρήσιμης, ανταγωνιστικής περιφερειακής οικονομίας με βιώσιμες θέσεις εργασίας, ποιοτικό περιβάλλον και κοινωνική συνοχή. Επίσης, αναφέρθηκε στα σημαντικά στοιχεία του χωροταξικού σχεδιασμού που είναι η Εγνατία οδός, η κάθετη οδός Νίκη - Λάρισα, η ενεργειακή παραγωγή στην περιοχή από την εξόρυξη λιγνίτη που καθιστούν τη Δυτική Μακεδονία ενεργειακή «καρδιά» της χώρας. Ο Θ. Καρυπίδης ενημέρωσε την Επιτροπή για την ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης, αλλά και την επικείμενη λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών και του Πάρκου Πολιτικής Προστασίας, στοχεύοντας στην επένδυση σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τη μέριμνα για ζητήματα κοινωνικής συνοχής και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Τέλος, έθεσε μεταξύ άλλων προς το Κοινοβούλιο το αίτημα για αποκατάσταση και επαναπόδοση των εδαφών στην τοπική κοινωνία, την αύξηση του τέλους λιγνίτη από 0,5 στο 1,2%, αλλά και τη θεσμοθέτηση τέλους ύδατος.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.