ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ- ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ-ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή των Ε.Κ.Α.Μ., Τ.Ε.Ε.Μ., Ο.Π.Κ.Ε., της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και τη συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούμενη στην μεταφορά και εισαγωγή στην Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, καθώς και στην αποθήκευση, νόθευση, επανατυποποίηση και περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια αγορά, καθώς και την εισαγωγή ναρκωτικών σε Καταστήματα Κράτησης.
Συνελήφθησαν  μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Σαλαμίνα, Παγκράτι, Κολωνός, Ν. Κόσμος και Βούλα) καθώς και στα Χανιά της Κρήτης, είκοσι (20) μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 20 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Από τους συλληφθέντες δέκα (10) είναι ημεδαποί (μεταξύ αυτών μία γυναίκα και ένας αστυνομικός) εννέα (9) υπήκοοι Αλβανίας (μεταξύ αυτών μία γυναίκα) και ένας (1) υπήκοος Συρίας.Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος συνολικά σαράντα τριών (43) ατόμων, έξι (6) εκ των οποίων είναι έγκλειστοι Καταστημάτων Κράτησης στη Χώρα μας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της κατάχρησης εξουσίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων , εξακρίβωση χώρων και ατόμων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων ( profiling ), αποκάλυψε την εγκληματική δράση της οργάνωσης , η οποία εκτείνετο πολυεπίπεδα στην διακίνηση ναρκωτικών και ταυτοποίησε τα μέλη της . Από την πολύμηνη παρακολούθηση της δράσης της αποκαλύφθηκε η δαιδαλώδης δομή της, υπό την μορφή των ρευστών εγκληματικών δικτύων ( liquid criminal networks ) και η ευρείας έκτασης εγκληματική της δραστηριότητα.Η οργάνωση διευθύνετο από 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο του Κεντρικού Καταστήματος Κράτησης Δυτικής Μακεδονίας και συγκροτείτο από τρεις (3) υποομάδες.
Η πρώτη, με συντονιστή τον προαναφερόμενο, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. Η δεύτερη με συντονιστή τον ίδιο, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή-προμήθεια από Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και σε άλλες περιοχές της Χώρας καθώς και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Η τρίτη, με συντονιστές τον 33χρονο υπήκοο Αλβανίας και τον 25χρονο ημεδαπό, από τους κατηγορούμενους, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή-προμήθεια από Ολλανδία, Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Συνδρομή στις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης, παρείχε ο συλληφθείς αστυνομικός, με τη χορήγηση υπηρεσιακών πληροφοριών που αφορούσαν στην διενέργεια αστυνομικών επιχειρήσεων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Κοκαΐνη βάρους -1.795,8- γραμμαρίων
Ηρωίνη βάρους -2.085,4- γραμμ.
Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -7.864,4- γραμμ.
Εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών
Δύο (2) πιστόλια με τρεις (3) γεμιστήρες
Δύο (2) κυνηγετικά όπλα
Ενενήντα ένα (91) φυσίγγια
Δύο (2) ξίφη
Μία (1) σιδερογροθιά,
Μία (1) ξύλινη ράβδος
Το χρηματικό ποσό των -33.615- ευρώ
Το χρηματικό ποσό των -5.100-LEK Αλβανίας
Τέσσερις (4) χρυσές λίρες
Ένα (1) δολάριο Η.Π.Α.
Έξι (6) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Μία (1) μοτοσυκλέτα
Εξήντα ένα (61) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Ένα -1- τάμπλετ
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Διάφορα τιμαλφή (χρυσαφικά)

Σημειώνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα της διερεύνησης της δράσης της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, εξαρθρώθηκαν πέντε (5) εγκληματικές ομάδες, απόλυτα συσχετιζόμενες με τα μέλη της και συνελήφθησαν -22- άτομα, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης βάρους -13.454,1- γραμμ., ηρωίνης βάρους -18.235- γραμμ., κατεργασμένης κάνναβης βάρους 12.181,6- γραμμ. και ακατέργαστης κάνναβης βάρους -17.321,6- γραμμ.

Από την μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή των μελών της ανωτέρω εγκληματικής οργανώσεως, με τους ρόλους των μελών της να εκτείνονται από την εισαγωγή έως την απόκρυψη, μεταφορά, διαμετακόμιση, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, προκύπτει η κατάρτιση εκ μέρους των μελών της, επαγγελματικής υποδομής, με το ύψους των παράνομων εσόδων να υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ επιπλέον ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ