ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤΑ 30% ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ- ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ;

Την μείωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30% ανακοίνωση ο Πρωθυπουργός της Χώρας Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της ομιλίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι με την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης δεν υπήρχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για την αύξηση των εσόδων για το λόγο αυτό προχωράει η κυβέρνηση στη μείωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με απώτερο σκοπό την ελάφρυνση του οικονομικού βάρους που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι πολίτες για την θέρμανση και κυρίως οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών.
Δήλωση η οποία ναι μεν θα μειώσει κατά ένα μικρό ποσοστό την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αλλά δε θα εξυπηρετήσει δε τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών όπως η Φλώρινα που βιώνουν δύσκολους χειμερινούς μήνες και μεγάλους σε διάρκεια και που δεν έχουν τηλεθέρμανση. Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι των ακριτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών αλλά και των κέντρων των πόλεων της Βόρειας Ελλάδας που αντιμετωπίζουν χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, όπως η Φλώρινα και όλη η Δυτική Μακεδονία, κατά τη διάρκεια του χειμώνα για 8 περίπου μήνες  και καλούνται να ανάβουν τα καλοριφέρ και τις σόμπες μέχρι και το Μάιο, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην χρήση καυσοξύλων ή πέλλετ για την θέρμανση τους καθώς είναι πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης. Μπορεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να μειωθεί κατά 30%, δεν θα είναι όμως το ίδιο οικονομικός τρόπος και πάλι θέρμανσης σε σχέση με τη τιμή του τόνου των καυσοξύλων που δεν ξεπερνάει τα 120 ευρώ. Εν αναμονή λοιπόν των ανακοινώσεων της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και τις τιμής που θα δίδεται στους καταναλωτές για να δούμε αν θα υπάρξει ενδιαφέρον ή και φέτος οι πρατηριούχοι θα δηλώνουν μειωμένη κίνηση στη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)