ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Με κυρίαρχο θέμα την υποβολή εμπεριστατωμένων προτάσεων που θα συμβάλλουν στην προώθηση του αιτήματος των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη σε επικείμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα με θέμα την αναβάθμιση του νοσοκομείου της Φλώρινας και την ενίσχυση του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,
Στην σύσκεψη το παρόν έδωσε και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα υγείας κ. Σταύρος Γιαννακίδης ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης έτσι ώστε οι κάτοικοι της Φλώρινας να τυγχάνουν της περίθαλψης που οφείλει να παρέχει η πολιτεία στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύσκεψη της επιτροπής Υγείας που συστάθηκε από την Περιφέρεια μετά και το Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την συμμετοχή πλήθος Φλωρινιωτών και φορέων της περιοχής.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Φλώρινας με τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό υπογραμμίζοντας πως αναγκάζονται για την περίθαλψη τους να μετακινούνται σε γειτονικές περιοχές ή ακόμα και στην Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα γεγονός που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο λόγω των χιλιομετρικών αποστάσεων αλλά και λόγω των δυσμενών καιρικών που αντιμετωπίζει η περιοχή τους χειμερινούς μήνες κάτι που θα δυσκολεύει τη μετακίνηση τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα η πολιτεία να πράξει τα δέοντα έτσι ώστε και οι κάτοικοι της ακριτικής Φλώρινας να τυγχάνουν της ιατροφαρμακευτικές περίθαλψης που πρέπει επισημαίνοντας ότι με τα θέματα υγείας δεν θα πρέπει να παίζει κανείς.


Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Γιαννακίδης σημείωσε πως οι προτάσεις των φορέων και των εκπροσώπων του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Φλώρινας που κατατέθηκαν σήμερα θα υποβληθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ούτως ώστε να ληφθεί η απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος που θα κατατεθεί στην αρμόδιο Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδης στο πλαίσιο της συνάντησης που θα επιδιώξει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Άλλωστε όπως είπε ο κ. Καρυπίδης στην ομιλία τους στο Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο εάν η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα με το Νοσοκομείο της Φλώρινας και όλων των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας που υποβαθμίζονται συνεχώς ο ίδιος έχει πρόταση για την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων αρκεί να δοθεί η αρμοδιότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Φλώρινας και στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)