ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ


Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (06-09-2014) από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας και στη συνέχεια του Πληροφοριακού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος. Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Προξενικών Αρχών, Πρυτανικών και Δικαστικών Αρχών, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ανώτατοι απόστρατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.

Πληροφοριακό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, εγκαινιάζοντας το Πληροφοριακό Κέντρο της Αστυνομίας ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην 79η ΔΕΘ, μετά από τρία χρόνια απουσίας, δεν περιορίζεται στο στενό πλαίσιο μίας εθιμοτυπικής συμμετοχής. Συμβολίζει την απόφασή μας να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στον πολίτη. Να τον ενημερώσουμε, να τον συμβουλέψουμε, να τον ευαισθητοποιήσουμε για θέματα που αφορούν τη δική του ασφάλεια.
Για πρώτη φορά, με «όχημα» το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, η ασφάλεια των ανηλίκων αναδεικνύεται ως το επίκεντρο μίας επικοινωνιακής δράσης, που εγκαινιάζεται σήμερα και θα συνεχιστεί και όλο το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες, Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας θα ενημερώνουν για την ασφάλεια στο δρόμο «παίζοντας με τα παιδιά» στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που βρίσκεται έξω από το εκθεσιακό περίπτερο. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν την αρχή μίας σειράς πρωτοβουλιών, που σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα υλοποιήσουμε με τη νέα σχολική χρονιά. Στόχος μας πλέον, μαζί με την άξια ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών μας, αλλά και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη Βόρεια Ελλάδα. Ήδη τα πρώτα δείγματα της πολιτικής μας είναι ορατά. Δρομολογήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση της πρωθυπουργικής δέσμευσης για τη μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος του Λευκού Πύργου, εντός της ΔΕΘ. Μία ενέργεια που ενδυναμώνει ουσιαστικά το έργο της αστυνόμευσης στην περιοχή. Παράλληλα, με τη διάθεση δεκάδων πρώην δημοτικών αστυνομικών στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ώστε η καθημερινή μετακίνηση του πολίτη να γίνει πιο εύκολη και σίγουρα πιο ανθρώπινη. Επίσης, έχουμε ζητήσει από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους, σχετικά με το τι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν για την ορθολογικότερη κατανομή και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, με βάση τις πραγματικές ανάγκες ασφάλειας της κάθε περιοχής».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης κατά την ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων «Οι σημαντικότερες βελτιώσεις που προσδοκά η νέα αυτή δομή (ενν. του Σώματος) είναι:
- η καλύτερη αντιμετώπιση ορισμένων καινούργιων μορφών εγκλήματος διαμέσω νέων Υπηρεσιών
- η μείωση των διοικητικών δομών και η ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό των μάχιμων υπηρεσιών,
- η αύξηση της πεζής αστυνόμευσης και γενικότερα της αστυνομικής παρουσίας στο «δρόμο»
- η δημιουργία ενός Οργανισμού απόλυτα προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες της χώρας και των πολιτών.
Παρόλο που η κοινωνία μας ταλαιπωρείται από το επίπονο δημοσιονομικό πρόβλημα, συνεχίζουμε ακατάπαυστα να επανδρώνουμε τις απολύτως συνυφασμένες με την εικόνα της σύγχρονης Αστυνομίας, ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙΑΣ, και γενικότερα ενισχύουμε με ένστολο προσωπικό κάθε περιοχή της χώρας προκειμένου να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στα αιτήματα των πολιτών. Οφείλουμε όμως σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνεισφέρουν σε αυτές τις καθημερινές μας προσπάθειες. Καταβάλλουμε επίμονες προσπάθειες για την καταπολέμηση της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας και έχουμε επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα τα οποία επιβεβαιώνονται με τις πρόσφατες συλλήψεις καταζητούμενων για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Εκτός των άλλων δράσεων που προγραμματίζονται και υλοποιούνται καθημερινά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στις καθημερινές και άκοπες προσπάθειες της Οικονομικής Αστυνομίας για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και των Υπηρεσιών ασφαλείας για τις συνεχείς συλλήψεις δραστών και εξαρθρώσεων εγκληματικών οργανώσεων. Στο σημείο αυτό, όμως, θα αναφερθώ εκτενέστερα σε δύο ακόμα υπηρεσίες οι οποίες θα φιλοξενούνται στο εκθεσιακό μας περίπτερο καθ΄ όλο το διάστημα λειτουργίας του και θα παρουσιάζουν τις δράσεις τους στο κοινό. Αναφέρομαι φυσικά στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην Τροχαία, δύο πολύ σημαντικές Υπηρεσίες που αφορούν άμεσα την νεολαία μας».

Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού ΣώματοςΟ Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, εγκαινιάζοντας το Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος επεσήμανε μεταξύ άλλων « Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να εγκαινιάσω το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στην 79ηΔιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Παρά τις υπάρχουσες ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, χάρη στο σωστό σχεδιασμό της Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και χάρη στο φιλότιμο, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των πυροσβεστών, κερδίσαμε τη μάχη για την προστασία του φυσικού μας πλούτου και της περιουσίας των πολιτών. Δημιουργούμε τις συνθήκες για το νέο Πυροσβεστικό Σώμα, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία της επόμενης δεκαετίας. Μίας σύγχρονης, μίας αποδοτικής και αποτελεσματικής υπηρεσίας που θα ανταποκρίνεται πλήρως στη βασική αποστολή της: την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, καθώς και του δασικού πλούτου και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας». 
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων  «Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετέχει στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προκειμένου να προβάλλει την επιχειρησιακή και κοινωνική του δράση, ενδυναμώνοντας σε όλους τους φορείς το αίσθημα ασφάλειας, στοιχείο απαραίτητο για την ανάπτυξη οποιασδήποτε παραγωγικής δραστηριότητας. Κάθε χρόνο το πυροσβεστικό προσωπικό έρχεται αντιμέτωπο με πολύ δύσκολες συνθήκες στα πεδία των δασικών πυρκαγιών. Φέτος προσπαθήσαμε - και εκτιμώ ότι μέχρι στιγμής επιτύχαμε - να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κατάσβεση όσων πυρκαγιών κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας, από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο, και της συνεχιζόμενης προσπάθειας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε αυτή την προσπάθεια, πολύτιμη στάθηκε η συνεργασία, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΛ.ΑΣ., την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους άλλους φορείς.
Ιδιαίτερης αναφοράς αξίζει επίσης, η συνεισφορά των εθελοντών. Αν και η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη, στηρίζουμε όσο μπορούμε τους εθελοντές πυροσβέστες, με την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την συνεχή εκπαίδευσή τους. Τους θέλουμε δίπλα μας πολύτιμους συνεργάτες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)