ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αύριο θα χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.
Μιας χρονιάς όμως, που πέρα από  όνειρα και ελπίδες για τους μικρότερους και τους μεγαλύτερους μαθητές, που πέρα από αγωνίες για τους γονείς και προκλήσεις για τους εκπαιδευτικούς,  φέρνει και αρκετά προβλήματα.
Η σημερινή εκπαιδευτική πολιτική είναι μία ακόμη όψη της πολιτικής των μνημονίων, που έχει εξουθενώσει την ελληνική οικογένεια στερώντας της κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Ο θεσμός της δημόσιας δωρεάν Παιδείας διαλύεται λόγω της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία οδηγεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε αδιέξοδο.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντιπαραθέτει στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης τη δική του εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για ένα σχολείο που δε θα διώχνει, αλλά θα αγκαλιάζει κάθε παιδί, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει στους νέους όλα τα αναγκαία μορφωτικά εφόδια, γλωσσομάθεια, πληροφορική, καλές τέχνες, χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Μια μαθησιακή διαδικασία που δε θα βασίζεται στην αποστήθιση και στο φροντιστήριο, αλλά θα στοχεύει στην ουσιαστική γνώση, στην κριτική σκέψη και στη δημιουργική αμφισβήτηση. Ένα σχολικό πρόγραμμα που θα συνδυάζει αρμονικά την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος, που θα αναζητά την ομορφιά στην τέχνη και στη δημιουργία, και θα πλάθει πολίτες που θα αγαπούν τον τόπο τους, θα σέβονται το συμπολίτη, θα προστατεύουν το περιβάλλον, θα αγωνίζονται για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών και θα χαρακτηρίζονται από υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.
Η δική μας απάντηση στο φόβο, πρέπει να είναι η ελπίδα.
Χαιρετίζω την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά και τους νέους, στους γονείς τους και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς κάθε επιτυχία στον αγώνα για μόρφωση, προσωπική ολοκλήρωση και κοινωνική πρόοδο. Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα. Καλή δύναμη, καλή πρόοδο και κουράγιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)