ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΨΥΧΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ, ΨΥΧΡΑ ΜΥΑΛΑ, ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΩΣΤΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται είπε ο Μαρξ και σίγουρα ο Πρωθυπουργός το ξέρει. Ομολογουμένως είχε δίκιο, αν και στο συγκεκριμένο θέμα επαναλαμβάνεται όχι σαν φάρσα αλλά με απόλυτη συνέπεια. Είναι απαράδεκτο και εξωφρενικό σε ένα κράτος που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του να κλείνουν σχολεία λόγω ανεπαρκούς θέρμανσης. Σε ακραίες καιρικές εξάρσεις κλείνουν τα σχολεία και αλλού, όχι όμως με τη δική μας μαθηματική ακρίβεια. Η ευθύνη βαρύνει την Κυβέρνηση και όχι την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ισονομία ευαγγελίζεται η κεντρική διοίκηση κάτι που μόνο αυτή μπορεί ισότιμα να εξασφαλίσει, για όλες τις άνισες σε οικονομική δυνατότητα τοπικές κοινωνίες.
Οι προηγούμενες ημέρες με τις χαμηλές θερμοκρασίες στην πόλη μας ανέδειξαν για ακόμα μια χρονιά την έκταση ενός σοβαρού προβλήματος που προκύπτει από τις επί σειρά δεκαετιών συσσωρευμένες στρεβλώσεις της κρατικής διοίκησης και λογικής. Και να μερικές από αυτές.
Τα σχολεία θερμαίνονται με πετρέλαιο θέρμανσης φορτωμένο με φόρους, που το κράτος τους παίρνει άμεσα πίσω. Άρα τα πραγματικά κονδύλια για σχολική θέρμανση είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρότερα. Και όπως φάνηκε και τις προηγούμενες ημέρες, και αυτά τα δίνει με το σταγονόμετρο. Εμείς λέμε: Ατελώς το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία, για να μην (εμ )παίζομε, βγάζοντας απ’ τη μια και βάζοντας στην άλλη τσέπη.Σοβαρό επίσης πρόβλημα συνιστούν τα ίδια τα σχολικά κτίρια, τα οποία είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα. Τα νεότερα κτίρια στη Φλώρινα είναι ιδίων προδιαγραφών με τα συνομήλικά τους της Κρήτης. Κρητικάκι κάποτε το έπαιξε και το «Κλειστό» που έγινε για τα νιάτα και στο πρώτο χιόνι άλλαξε γνώμη και μας έγινε «Καλοκαιρινό-Ανοικτό¨. Σχολικά κτίρια λοιπόν για Φλώρινα στη Φλώρινα και για Σφακιά στα Σφακιά. Και μάλιστα για όλους με βιοκλιματικά στοιχεία προσαρμοσμένα στα τοπικά χαρακτηριστικά. Στα παλιά σχολεία επεμβάσεις για θερμομόνωση με τα άριστα σχετικά υλικά που παράγει η χώρα μας κι’ ας λέει ο Σόϊμπλε «είναι και η ΕΕ ηλίθιε»! Αυτά πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή για μεγάλη μείωση του λειτουργικού κόστουςμεσο-μακροπρόθεσμα, με ένα ελάχιστο κόστος βραχυπρόθεσμα.Εμείς λέμε: Άμεση και γενναία επέμβαση στην θερμομόνωση των σχολικών κτηρίων της περιοχής μας και όλων των «ψυχρών» περιοχών της χώρας, και υποχρεωτικός βιοκλιματικός σχεδιασμός στα νέα.
Πρέπει επίσης να καταγραφούν οι ανάγκες για θέρμανση ανά Δήμο της χώρας (υπάρχουν τα στοιχεία) και να διατίθενται τα ανάλογα κονδύλια δίχως εκπτώσεις και περικοπές. Επιτέλους ας ξεκολλήσουμε από το ισχνό ποσοστό του 2,5% (περίπου) του ήδη σακατεμένου ΑΕΠ που δίδεται στην Παιδεία. Για το μέλλον μας πρόκειται! Σε χώρες της ΕΕ, που παρεμπιπτόντως «ανήκωμεν», είναι τουλάχιστον διπλά . Εμείς βέβαια «ανακεφαλαιοποιούμε» Τράπεζες και εξοφλούμε «Εταίρους» τοκογλύφους.Τέλος θεωρούμε κομβικό τον ρόλο των βουλευτών μας στην πίεση που έχουν χρέος να ασκήσουν. Ιδιαίτερα του κυβερνητικού βουλευτή, καθότι η αναιμική πλειοψηφία των 153 εδρών καθιστά την θέση του ισχυρότατη όταν μάλιστα πρόκειται για κορυφαία αιτήματα όπως της Εθνικής Παιδείας. Τον καλούμε να κάνει το χρέος του προς τον λαό που εκπροσωπεί και να πιέσει για το δικαίωμα των παιδιών του Νομού μας στην Σχολική Εκπαίδευση. Παιδιών που οι γονείς τους τον εκλέγουν για να τους εκπροσωπήσει.
Τοπική Οργάνωση Φλώρινας

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)