Συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας σχετικά με τις πρόσφατες συναντήσεις που πραγματοποίησε στην Αθήνα

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που πραγματοποίησε κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του στην Αθήνα παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπίρος πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο και την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ευγενία Φωτονιάτη σχετικά με το έργο της τηλεθέρμανσης της Τ.Κ. Μελίτης. Στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή η ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα, υπήρξε όμως διαβεβαίωση από πλευράς Υπουργείου για ένταξη του έργου κατά τη νέα περίοδο που ξεκινάει από τον Ιανουάριο του 2017, οπότε και θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρο Καρυπίδη εξετάζεται επίσης η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από προγράμματα της Περιφέρειας, για να ξεκινήσει η υλοποίησή του το συντομότερο δυνατό.Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Νικόλαο Ματζάκο συζητήθηκε το ζήτημα των απαλλοτριωμένων εκτάσεων του φράγματος Τριανταφυλλιάς, με το Υπουργείο να είναι θετικό στην προοπτική της παραχώρησής τους προς διαχείριση από την Π.Ε. Φλώρινας. Στη συνάντηση με τον νέο αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Τσιρώνη συζητήθηκε η πορεία των αρδευτικών της Τριανταφυλλιάς, των Πρεσπών και του Παρορίου. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου τα συγκεκριμένα έργα βρίσκονται σε απόλυτη προτεραιότητα για ένταξη στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο συζητήθηκε το ζήτημα της καταβολής του εφάπαξ στους συνταξιούχους εργαζόμενους της ΔΕΗ, με το Υπουργείο να διαβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και θα καταβληθούν περίπου 1200 εφάπαξ μέχρι το τέλος του έτους. Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια Ορυχείων της ΔΕΗ κ. Όλγα Κουρίδου όπου και συζητήθηκαν τα θέματα της απαλλοτρίωσης των οικισμών των Τ.Κ. Αναργύρων και Ακρινής.Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μπίρος: "Η συχνή αντικατάσταση υπουργών και υφυπουργών δυσχεραίνει το έργο της Π.Ε. Φλώρινας καθώς απαιτείται επικαιροποίηση των σχετικών ζητημάτων, καταβάλλεται όμως κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)