Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1998, επί Δημαρχίας κ. Δημητρίου Στύλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας ανακήρυξε τον αείμνηστο τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, Επίτιμο Δημότη Φλώρινας.
Στη σεμνή τελετή που έγινε προς τιμήν του στον «Αριστοτέλη» είχε τραγουδήσει η τρίφωνη Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιου. Ενθουσιασμένος ο αείμνηστος Πρόεδρος συνεχάρη τον Μαέστρο και ανεβαίνοντας στη σκηνή για να συγχαρεί τις νεαρές χορωδούς απευθυνόμενος στο ακροατήριο είπε: «Τι ωραιότερο από το να βρίσκεσαι σε έναν κήπο με τόσο όμορφα λουλούδια!».Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τον τότε Δήμαρχο, κ. Δημητρίου Στύλου, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Θεόκλητος, ως Πρωτοσύγκελος τότε της Ι. Μητρόπολης, επίσημοι προσκεκλημένοι, καθώς και πλήθος κόσμου. Άξιος των τιμών που του αποδόθηκαν ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος! Αιωνία η μνήμη του!

(Από το αρχείο και τις αναμνήσεις του Μαέστρου Δημοσθένη – Μίμη Μούσιου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.