Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Β.Δ. 142/1971 και Π.Δ. 36/1977) καθώς και με απόφαση του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Πέλλας με Αρ. Πρωτ. 18556/24-11-2016 απαγορεύεται απόλυτα η αλιεία στην Λίμνη Βεγορίτιδα τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους για την προστασία της αναπαραγωγής του Κορέγονου.
Παρακαλούνται οι αλιείς να μεταφέρουν τις βάρκες τους από τις αποβάθρες στα σπίτια τους ή εάν αυτό δεν είναι δυνατόν να έρθουν σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές (Τμήματα Αλιείας) προκειμένου να λάβουν οδηγίες.
Ο Σύλλογος σε συνεργασία τις Αρχές αλλά και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα λαθραλιείας. Ο Κορέγονος (Coregonus Lavaretus) έχει καταταχθεί στην Κόκκινη Λίστα της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης ως ευάλωτο είδος και σαφώς η διατήρησή και προστασία του αποτελεί στόχο του Συλλόγου. Οι έλεγχοι στο εξής τόσο από τα μέλη του Συλλόγου όσο και από τις αρμόδιες αρχές θα είναι καθημερινοί έτσι ώστε να προστατευτεί η αναπαραγωγή του Κορέγονου. Παρακαλούμε πολύ, όποιον διαπιστώσει φαινόμενα λαθραλιείας να τηλεφωνεί άμεσα στο 100 ή στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και Δασαρχεία. E-mail του Συλλόγου για πληροφορίες και καταγγελίες: spvegorititidas@gmail.com Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.