Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (Σ.ΕΚ.Α.) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ…

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) καταγγέλλει την ενέργεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας να μην προχωρήσει στην αντικατάσταση των αποχωρούντων προσληφθέντων.Η ΕΦΑ Φλώρινας καθώς και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ κρατάνε τους συναδέλφους-εργαζόμενους στις ανασκαφές του ορυχείου πεδίου Αμυνταίου σε κατάσταση ομηρίας και εμπαίζουν τους άνεργους.Η ΕΦ.Α. Φλώρινας ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 την προκήρυξη 47 θέσεων αρχαιολόγων στις ανασκαφές του Αμυνταίου με διάρκεια απασχόλησης δύο μηνών, από τη 1/11/2016 έως τις 31/12/2016. Από τη στιγμή που αναρτήθηκαν οι πίνακες των προσληφθέντων μέχρι και τις 14/11/2016 κάποιοι συνάδελφοι, από αυτούς που ήταν να προσληφθούν, δεν αποδέχτηκαν τη θέση, ενώ κάποιοι άλλοι παραιτήθηκαν. Αυτοί αντικαταστάθηκαν από τους συναδέλφους που βρίσκονταν παρακάτω στην κατάταξη, διαδικασία που φυσικά προβλέπεται και στην προκήρυξη. Μετά, όμως, τις 14/11/2016, όσοι συνάδελφοι παραιτήθηκαν δεν αντικαταστάθηκαν από τους επόμενους στην κατάταξη.Ο Σ.ΕΚ.Α. επικοινώνησε άμεσα με την προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Φλώρινας, η οποία υποστήριξε ότι η υπηρεσία έκρινε ότι δεν χρειάζονται άλλοι αρχαιολόγοι για την ολοκλήρωση του έργου. Όταν αντιτάξαμε το επιχείρημα ότι η υπηρεσία αποφάσισε να προκηρύξει 47 θέσεις εργασίας πριν ένα μήνα, ακριβώς επειδή έκρινε ότι χρειαζόταν αυτό το προσωπικό, μας απάντησε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη συνέχιση κάποιων εργασιών και άρα δεν θα προσληφθεί ο αριθμός των ατόμων που αναφέρονται στην προκήρυξη αλλά λιγότεροι.Πρόκειται για εμπαιγμό των άνεργων συναδέλφων, καθώς, όταν προκηρύχθηκαν οι θέσεις, η ΕΦ.Α. Φλώρινας ήξερε ότι ο καιρός το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο είναι αυτός που είναι στην περιοχή. Παρόλα αυτά ζητούσε 47 αρχαιολόγους, επειδή τόσους χρειαζόταν. Η ίδια η υπηρεσία, που έκρινε με βάση τις ανάγκες της, μας λέει ότι αυτές οι ανάγκες άλλαξαν μέσα σε μία μέρα, από τις 14/11/2016 μέχρι τις 15/11/2016, και δεν θα προσλάβει προσωπικό για να αντικαταστήσει όσους έφυγαν!Αυτή η απαράδεκτη και κυνική αντιμετώπιση των ανέργων, αλλά και των εργαζομένων, έχει προφανώς την πλήρη κάλυψη και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, καθώς ο κάθε προϊστάμενος υλοποιεί την πολιτική του Υπουργείου. Οι εμφανιζόμενες «αυθαιρεσίες» των προϊσταμένων αντανακλούν αυτήν την πολιτική, που είναι ξεκάθαρη: εργολαβοποίηση του Πολιτισμού, τρομοκρατία, ομηρία με 2μηνες-3μηνες συμβάσεις, εμπαιγμός των ανέργων.
Ο Σ.ΕΚ.Α. απαιτεί:
- την άμεση κάλυψη και των 47 θέσεων εργασίας που προκηρύχτηκαν, τηρώντας την σειρά κατάταξης των συναδέλφων και μέχρι να εξαντληθεί ο πίνακας κατάταξης.
- να σταματήσει η ομηρία με τις 2μηνες και 3μηνες συμβάσεις στο έργο, το οποίο ούτως ή άλλως λειτουργεί εδώ και χρόνια και χρειάζεται βάθος χρόνου για την ολοκλήρωση του.
- μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ.
Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν μία πρώτη απάντηση σε ΕΦ.Α. και ΥΠΠΟΑ με την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 8ης Δεκέμβρη.
Διεκδικούμε το δίκιο μας και την ικανοποίηση των αναγκών μας. Όλοι στην απεργία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)