Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με Θέμα: Επιστροφή μέρους των επιχορηγήσεων από επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Πράσινη επιχείρηση 2010» γιατί δεν είχαν το 2014 τις θέσεις εργασίας που είχαν την τριετία 2007-2009, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πολλές επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Πράσινη επιχείρηση 2010» προκειμένου να υλοποιήσουν επενδύσεις σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα άρχιζε να βυθίζεται στην ύφεση. Σήμερα σε αντίθεση με όλα τα άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ που έτρεξαν τα τελευταία 6 χρόνια και παρά την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής βύθισης της χώρας, ζητείται η επιστροφή μέρους των επιχορηγήσεων από αυτές που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επειδή δεν κατάφεραν να έχουν το 2014 τις θέσεις εργασίας που είχαν την τριετία 2007 - 2009. Εταιρίες που άντεξαν στην κρίση και παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση τους βρισκόμενες σε οριακή οικονομική κατάσταση κινδυνεύουν να δεχτούν συντριπτικό χτύπημα και να απολέσουν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Γνωρίζετε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις;
2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε, προκειμένου να ακυρωθεί η επιστροφή των επιχορηγήσεων ώστε να μην πληγούν περισσότερο οι επιχειρήσεις αυτές;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.