Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας με Θέμα: Πλήρης απαξίωση και υποβάθμιση του ρόλου των Ανεξάρτητων Αρχών από την κυβέρνηση, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Αξιότιμε κ. υπουργέ,
Οι ανεξάρτητες αρχές αποτέλεσαν μια σημαντική κατάκτηση για τα ελληνικά πολιτικά ήθη και τον πολιτισμό μας. Δυστυχώς όμως, η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα είναι αποκαρδιωτική. Είναι εικόνα διάλυσης. Προς τούτο συντέλεσε και ο νόμος 4339/2015 που προβλέπει οικειοθελή αποχώρηση μελών που η θητεία τους έχει λήξει.
Εκτενές άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» της 13/3/2016 αναφέρεται σε αυτή την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν. Δίνεται η εντύπωση ότι εσκεμμένα η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει οτιδήποτε θα μπορούσε να αρθρώσει μια διαφορετική άποψη και φωνή ή να ασκήσει κριτική στα πεπραγμένα της (τηλεοπτικά κανάλια, ανεξάρτητες αρχές, δικαιοσύνη κλπ).
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Είστε σύμφωνοι με το θεσμό των ανεξαρτήτων αρχών;
2. Πότε και τί προτίθεστε να κάνετε ώστε να ξεκινήσει μια αξιοπρεπής και ικανοποιητική λειτουργία τους;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.