ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας με Θέμα: Πλήρης απαξίωση και υποβάθμιση του ρόλου των Ανεξάρτητων Αρχών από την κυβέρνηση, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Αξιότιμε κ. υπουργέ,
Οι ανεξάρτητες αρχές αποτέλεσαν μια σημαντική κατάκτηση για τα ελληνικά πολιτικά ήθη και τον πολιτισμό μας. Δυστυχώς όμως, η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα είναι αποκαρδιωτική. Είναι εικόνα διάλυσης. Προς τούτο συντέλεσε και ο νόμος 4339/2015 που προβλέπει οικειοθελή αποχώρηση μελών που η θητεία τους έχει λήξει.
Εκτενές άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» της 13/3/2016 αναφέρεται σε αυτή την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν. Δίνεται η εντύπωση ότι εσκεμμένα η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει οτιδήποτε θα μπορούσε να αρθρώσει μια διαφορετική άποψη και φωνή ή να ασκήσει κριτική στα πεπραγμένα της (τηλεοπτικά κανάλια, ανεξάρτητες αρχές, δικαιοσύνη κλπ).
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Είστε σύμφωνοι με το θεσμό των ανεξαρτήτων αρχών;
2. Πότε και τί προτίθεστε να κάνετε ώστε να ξεκινήσει μια αξιοπρεπής και ικανοποιητική λειτουργία τους;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)