ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να επιχορηγήσει κάθε θέση επικουρικού γιατρού με 500 ευρώ, παρέχοντας εργασιακά και οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού, τέθηκε απο τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής Στ. Γιαννακίδη, στη σύσκεψη με θέμα την ενίσχυση των δομών υγείας της Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη και βουλευτών της περιοχής.Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μοναδική περιφέρεια που έχει αναλάβει απο την πρώτη στιγμή πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών στελέχωσης των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, καταθέτοντας τον υγειονομικό χάρτη, αλλά και ολοκληρωμένες και ουσιαστικές προτάσεις, όπως να περιέλθουν οι υγειονομικές αρμοδιότητες στις περιφέρειες.
Η διαχείριση των θεμάτων της υγείας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιότητων, με στόχο να δοθούν λύσεις σε βάθος χρόνου, όπως η πρόσληψη επικουρικών γιατρών για μια τριετία, που θα είναι μια αντιμετώπιση του ζητήματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των προκηρύξεων για την κάλυψη μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού. Η συσσώρευση των προβλημάτων στα νοσοκομεία της περιοχής είναι αποτέλεσμα της εξαθλίωσης που έχει υποστεί ο χώρος της υγείας την τελευταία εξαετία, λόγω των περικοπών στις χρηματοδοτήσεις και των κατά καιρούς ολιγωριών που έδειξαν οι διοικήσεις.Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων απο πλευράς υπουργείου και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ανακούφισης των επειγουσών αναγκών. Αδιαπραγμάτευτη γραμμή της περιφερειακής αρχής ειναι να μείνει η υγεία μακριά απο μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και τοπικιστικές αντιλήψεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)