ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης η αυτοδιοικητική συνδιάσκεψη Δ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εισηγητής ήταν ο Θεόδωρος Γκοτσόπουλος υπεύθυνος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ. Δυο ήταν τα βασικά θέματα της εισήγησής:
1. Η ανάγκη αντικατάστασης του Καλλικράτη με ένα νέο οδικό αυτοδιοικητικό χάρτη στον οποίο πέραν του χωροταξικού σχεδιασμού θα κυριαρχούν η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, η δημοκρατική λειτουργία αλλά και η ενδοδημοτική και ενδοπεριφερειακή αποκέντρωση. Επίσης η αναζήτησή νέου εκλογικού αναλογικού συστήματος.
2. Η δημιουργία αυτοδιοικητικών σχημάτων όπου δεν υπάρχουν. Έγινε σαφές πως η ενδεχόμενη συνύπαρξη με ήδη υπάρχοντα σχήματα θα πρέπει να εξετάζεται σε προγραμματική βάση με την προοπτική της κοινωνικής διεύρυνσης. Ήδη δρομολογείται συγκρότηση αυτοδιοικητικής επιτροπής Δ. Μακεδονίας.
Στην περιφερειακή συνδιάσκεψη μίλησαν περισσότεροι από 30 εκπρόσωποι αυτοδιοίκησης στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Ντζιμάνης, Κώστας Σέλτσας, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Χρήστος Μπγιάλας.
Από την αυτοδιοίκηση ήταν, ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος, η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Ελισάβετ Παναγιωτίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Χριστοφορίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κοζάνης Κώστας Δεσποτίδης, Δημητριάδης Αχιλλέας, Πουτακίδης Αριστοτέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης Βασίλης Γκούμας ο δημοτικός σύμβουλος Εορδαίας Δημήτρης Ζαραφίδης οι δημοτικοί σύμβουλοι Σερβίων – Βελβεντού Πολυδεύκης Λιάκος και Νίκος Λαζαριώτης, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων Ελάτης, Λευτέρης Παλούκας και Μόρφης, Κώστας Σιωμούλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, ο ΓΓ του Δήμου Κοζάνης Μπουγιοτόπουλος Βασίλης και ο συντονιστής της δημοτικής κίνησης Κοζάνης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» Χάρης Κουζιάκης.
Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ
Οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ: ΠΕ Κοζάνης - ΠΕ Φλώρινας - ΠΕ Καστοριάς - ΠΕ Γρεβενών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΙΑΠ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ