ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με Θέμα: Αβέβαιο προδιαγράφεται το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης βιώνει εδώ και μερικά χρόνια μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οι οφειλές της προς τις τράπεζες, τους προμηθευτές, τους υπαλλήλους και τους τευτλοπαραγωγούς, απειλούν την ίδια την ύπαρξή της. Τα 30 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από την κυβέρνηση με ΠΝΠ τον Μάρτιο του 2015 αποδείχτηκαν σταγόνα στον ωκεανό.
Η λύση που προκρίνεται τελευταία ώστε να ανασάνει οικονομικά η ΕΒΖ είναι η άμεση πώληση και χωρίς διαγωνισμό των δύο θυγατρικών εργοστασίων της στη Σερβία αντί ποσού 25 εκατομμυρίων ευρώ από ήδη υπάρχοντα αγοραστή. Τα εργοστάσια αυτά είναι κερδοφόρα και αυτά που στην ουσία συντηρούν την εν Ελλάδι επιχείρηση. Τα χρήματα αυτά, ελάχιστα θα βοηθήσουν στην εξυγίανση της ΕΒΖ, καθώς θα μπουν κυρίως στην τσέπη της τράπεζας προς την οποία υπάρχουν μεγάλες οφειλές. Η πώλησή τους, το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση την εταιρία, ενώ ως ενέργεια θα πρέπει να είναι σύννομη με το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Έχετε καταλήξει οριστικά στην πώληση των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία ως λύση για την πιθανή εξυγίανση της ΕΒΖ;
2. Αυτή η λύση θα έχει μόνιμο αποτέλεσμα ή σύντομα το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί και μάλιστα διογκωμένο;
3. Μια τέτοια ενέργεια είναι σύννομη με το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο ή σύντομα θα κληθεί η χώρα μας να την ακυρώσει και ενδεχομένως να πληρώσει πρόστιμα;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)