Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ

Από το Τμήμα Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:
Η καλλιέργεια της μηλιάς βρίσκεται στο στάδιο της πράσινης κορυφής, στάδιο ευαίσθητο σε προσβολές από ΦΟΥΖΙΚΛΑΔΙ.Οι βροχοπτώσεις δημιουργούν συνθήκες ευνοϊκές για τη μόλυνση.
Συνίσταται προληπτική επέμβαση κυρίως με χαλκούχα για προστασία από τις αρχικές μολύνσεις οι οποίες προέρχονται κυρίως από ώριμα ασκοσπόρια.
Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων (μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο):
Bacillus subtilis strain QST 713(8), Boscalid+ Pyraclostrobin (3), Captan (4), Copper hydroxide (3), Copper oxide (4), Copper oxycloride (3), Cyproconazole (4), Cyprodinil (2), Dithianon (4), Dithianon+Pyraclostrobin(3), Dithianon+ Pyrimethanil (3), Dodine, Folpet+Triadimenol (3), Kresoxim-methyl (3-4), Laminarin (20), Mancozeb(4), Metiram(3), Myclobutanil (4), Penthiopyrad (2), Thiram (4), Tribasic copper sulfate (2), Trifloxystrobin (3), Ziram (3)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα αγροχημικά πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντοτε σύμφωνα με την ετικέτα
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο Διοικητήριο, 1ος όροφος, στο τηλ. 2467350 253 κα. Δώμου Χριστίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.