«ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ» Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ, ΜΕ… ¨ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ¨ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Είθισται, διαδικασίες όπως είναι τα συνέδρια και οι ημερίδες, με την ολοκλήρωση των εργασιών τους να εξάγουν συμπεράσματα που στόχο έχουν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βελτιώσουν κάποιες καταστάσεις.Δυστυχώς η πρόσφατη ημερίδα των Οικολόγων Πρασίνων με θέμα «Πράσινες προτάσεις εξόδου από την κρίση στον τομέα της ενέργειας, της κοινωνικής οικονομίας, της αλληλεγγύη & της κυκλικής οικονομίας», που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, έβγαλε μόνον ΑΝΕΚΔΟΤΑ και μάλιστα κρύα. Ανέκδοτο Νούμερο 1 , δια στόματος αναπληρωτή υπουργού ΠΕΝ κ. Γιάννη Τσιρώνη: «Έχουμε ισχυρότατο συμφέρον να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα. Θα έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα για τον υπόλοιπο αιώνα». Ανέκδοτο Νούμερο 2, δια στόματος Γενικού Γραμματέα Ενέργειας κ. Μιχάλη Βερροιόπουλου: «υπάρχει ανάγκη ενεργειακής αυτάρκειας, παροχή προσιτής, ασφαλούς και βιώσιμης ενέργειας» (από τη μία) και (από την άλλη) «υπάρχει ανάγκη για μείωση της κατανάλωσης της χρήσης του άνθρακα και διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενώ αν δεν προχωρήσουμε σε «έξυπνα» δίκτυα, δεν υπάρχει μέλλον».Ανέκδοτο Νούμερο 3 , δια στόματος Δημάρχου Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη: «από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι επενδύσεις της ΔΕΗ (βλέπε Μονάδα «Πτολεμαΐδα V») θα είναι βιώσιμες και δε θα επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες. Απαιτείτε σχέδιο προστασίας και μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή. Κάνουμε βήματα πίσω».
Κατόπιν τούτων εύκολα μπορεί κάποιος να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω ημερίδα έβγαλε πολλά «πράσινα άλογα και μεταξωτές κορδέλες». Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πρασίνων και «μπολιασμένος» με ιδέες, αντιλήψεις και «κοσμοθεωρίες» που σε καμία περίπτωση δεν του επιτρέπουν να «σκεφτεί καθαρά», ο κύριος Τσιρώνης φαίνεται να κόπτεται μόνο το πώς θα ¨απαλλαγεί¨ τούτη η χώρα από την χρήση των ορυκτών καυσίμων, παρακάμπτοντας τα πλείστα δεινά που θα έχει μία τέτοια ουτοπική θέση, τόσο ως προς την επάρκεια, την ισορροπία το συστήματος όσο και ως προς την τιμή του ρεύματος που φθάνει στον Έλληνα καταναλωτή. Μάλλον για τον κ. Τσιρώνη, τα «ωραία λόγια» έχουν μεγαλύτερη αξία από το ΠΟΣΟ και ΠΩΣ θα πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής τους λογαριασμούς ρεύματος. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ΓΓ Ενέργειας, σήμερα η χώρα εισάγει το 70% της ενέργειάς της (κυρίως πετρέλαιο και φυσικό αέριο). Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Βερροιόπουλος είναι το πώς είναι δυνατόν αλήθεια, μία χώρα η οποία σήμερα έχει υπερεπάρκεια στην παραγωγή ρεύματος να …εισάγει ρεύμα και μάλιστα από καύση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όσο για τον Δήμαρχο Κοζάνης κύριο Ιωαννίδη, πλέον, υπερβαίνει εσκαμμένα καθώς με λίαν προκλητικό τρόπο βάλλει κατά της κατασκευής της νέας Μονάδας της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα V» επικαλούμενος ανυπόστατες εικασίες και αδιαφορώντας πλήρως για την αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει η νέα μονάδα στην περιοχή, στην περιοχή του δηλαδή, αλλά και για τα πολλαπλά οφέλη που εγγυάται η κατασκευή της σε Εθνικό επίπεδο. Μάλλον ο κ. Δήμαρχος αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι τυχών αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με την νέα μονάδα, θα δρομολογήσουν μία ζοφερή κατάσταση στην περιοχή δημιουργώντας περιοχές φαντάσματα, δημιουργώντας πόλεις πρωταγωνιστή την ανεργία, δημιουργώντας πόλεις χωρίς προοπτική. Σε τέτοιες πόλεις θέλει να Δημαρχεύει;
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει κάθε διαδικασία που έχει ως μοναδικό στόχο να «θρέψει» τις κίβδηλες ιδέες κάποιων προς τέρψη των οικολογικών τους ορέξεων και «ανησυχιών».
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με γνώμονα πάντα τα επιστημονικά δεδομένα που έχει παρουσιάσει και μέσω διοργανώσεών του, θα επιμένει στη χρήση του λιγνίτη για την αδιάλειπτη παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας για όλους τους Έλληνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)