"ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ - ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στην Δροσοπηγή η ομιλία των Στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας με θέμα: «Στιγμές Μητρότητας – επιμέρους διαστάσεις της γυναικείας ταυτότητας».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Δροσοπηγής ενόψει της Γιορτής της Μητέρας.

Στην εισήγησή της η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου κ. Ειρήνη Παραλούκα αναφέρθηκε στην αρνητική πλευρά των σχέσεων και τον ρόλο της μητέρας μέσα στην κακοποιητική συντροφική - συζυγική σχέση. Ο κοινωνιολόγος του Κέντρου κ. Ματθαίος Καργάκης αναφέρθηκε στο διαχρονικό πεπρωμένο της γυναίκας στη μητρότητα, στον μύθο της «κακής μητέρας» και αναρωτήθηκε, αν αναιρείται η γυναίκα ως «γυναίκα», όταν δεν γίνεται μητέρα.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της ψυχολόγου του Κέντρου κ. Αγγελικής Ταλιοπούλου η ποία τόνισε τα χαρακτηριστικά της μητρότητας, αυτού του «αέναου και διαρκούς ταξιδιού προς τη δημιουργία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)