ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Φέρομεν εις γνώσιν των ευλαβών και φιλαγίων Χριστιανών οτι την ερχομένη Κυριακη 17η Μαΐου 2015 .η Ιερά Μητρόπολή μας τιμα την μνήμη του συντοπίτου μας Αγίου Ενδόξου νεομάρτυρος Αγαθαγγέλου, του εν τη πόλει του Μοναστηρίου μαρτυρήσαντος. Κέντρον του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εχει ως ακολούθως:
Ι.Ν. Αγίας Παρασκευης Φλωρίνης
ΣΑΒΒΑΤΟ 16η Μαΐου 2015
6.30 μ.μ. υποδοχή τις Ιερας θαυματουργού εικόνος Παναγίας Ελεούσης
7:00 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινος μετα Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του. Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.
Κατα την διάρκεια του Εσπερινου θα τεθει προς προσκύνηση και Αγιασμό απότμημα του Ιερού λειψάνου του Αγίου Αγαθαγγέλου.
Μετα το πέρας του Εσπερινου θα ακολουθήσει λιτάνευσις τις Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης, του Αγίου Αγαθαγγέλου, καθώς και του αποτμήματος του Ιερού λειψάνου του.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ 17η Μαΐου 2015
7:00-10:30 π.μ. Ορθρος & Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας καί Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συνιερουργούντων δια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου.
Αγαπητοί μας,
Δεν υπάρχει μεγαλυτέρα δωρεά για εναν τόπο όπως τους Αγίους του.
Δόξα τω Θεο! Στους εσχάτους χρόνους ευδόκησε  ο Θεός, ώστε  η Φλώρινά μας να αποκτήσει τον δικό της Αγιο. Τον Φλωρινιώτη Άγιο Αγαθάγγελο. Ο Άγιος Αγαθάγγελος ειναι το καύχημά μας, το καμάρι ολοκλήρου της Μητροπόλεώς μας,  Ασπίδα και προστασία μας. Ως εκ τούτου, θερμας προτρέπουμε όλους σας να συμμετάσχετε με πίστη και ευλάβεια στις ανωτέρω εκδηλώσεις τις  Ιερας
Μητροπόλεώς μας προς τιμήν του. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να του αντιπροσφέρουμε για το δικό του μαρτύριο.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)