ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Επιμορφωτικό διήμερο με θέμα: “Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Συγκρούσεων και της Βίας στα Σχολεία: Εφαρμόζοντας τα εργαλεία της Σχολικής Διαμεσολάβησης, της Διαμεσολάβησης ομοτίμων, της Μη Βίαιης Επικοινωνίας και των Επανορθωτικών διαλόγων σε κύκλο”διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και η Yπεύθυνη της Περιφερειακής Ομάδας Δράσεων Πρόληψης Δυτικής Μακεδονίας (για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε. Καστοριάς) Αθηνά Μήλιου σε συνεργασία με την Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Η διημερίδα πραγματοποιηθηκε στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς. Το επιμορφωτικό διήμερο περιελάμβανε: 
Α. μια ημερίδα ανοιχτή για το κοινό  με την ακόλουθη θεματολογία: -
Νομοθετικό πλαίσιο δικαιωμάτων του παιδιού και υποχρεώσεις των κρατών
- σχολική διαμεσολάβηση (παρουσίαση και βιωματική άσκηση)
- διάλογοι σε κύκλο και επανορθωτική δικαιοσύνη
-μη βίαιη επικοινωνία
-κοινωνική διαμεσολάβηση και
Β. ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης πάνω στη μη βίαιη επικοινωνία
Εισηγητές και των δύο δράσεων ήταν  τέσσερις επιστήμονες –ειδικευμένοι στη
σχολική διαμεσολάβηση οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις τους σε ατομική,
εθελοντική βάση.
Ειδικότερα, πρόκειται για τους:
1. Πολυχρόνη Κοκκινίδη: Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος εμπορικών επιχειρήσεων, πιστοποιημένος διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Υ.Δ.Δ.Α.Δ.), διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών και πιστοποιημένος διαπραγματευτής. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας για τη Διαμεσολάβηση (ΕΛΠΙΔΙΑ).

2. Δήμητρα Γαβριήλ: Δικηγόρος, πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια Υ.Δ.Δ.Α.Δ, διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών και εκπαιδεύτρια συντονιστών διαλόγου (facilitator’s trainer). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο “Επίλυση Συγκρούσεων στο Χώρο Εργασίας: 10 Στρατηγικές για Όλους” των K. Cloke & J. Goldsmith (εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη). Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας για τη Διαμεσολάβηση (ΕΛΠΙΔΙΑ).

3. Γιώργο Τσιτσιρίγκο: Εκπαιδευτής Επικοινωνίας – Ειδικός στην Μη Βίαη Επικοινωνία. Εδώ και 4 χρόνια ασχολείται εντατικά με τη Μη Βίαιη Επικοινωνία (Nonviolent Communication) και συντονίζει βιωματικές εκπαιδεύσεις σχετικά με αυτή τη διαδικασία.

4. Αγγελική Γιαννάτου: Φιλόλογος, Εμπνεύστρια και Υπεύθυνη για δέκα χρόνια του προγράμματος “Διαμεσολάβηση Ομοτίμων” στο 2ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ