"ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΟΠΕΡΑΣ: Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ" ΈΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Με την παρουσία πλήθους κόσμου,  γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής τέχνης «Κοστούμια Όπερας: H Eκδοχή των Παιδιών» που πραγματοποίησε το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Μια έκθεση για την οποία τα παιδιά δουλεψαν σκληρά βάζοντας όλη τους τη τέχνη και την ψυχή τους για την κατασκευή των κουστουμιων.

Η έκθεση παρουσιάζει ένα ταξίδι στον κόσμο της όπερας μέσα από τη φαντασία και το βλέμμα των παιδιών με έργα μαθητών που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος της έκθεσης «Κοστούμια Όπερας» του Τάσου Πρωτοψάλτου στη Φλώρινα και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γνωριμία με την παραστατική τέχνη της Όπερας» της Νατάσας Καππάτου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να τραγουδανε Όπερα με το δικό τους μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο.


Η έκθεση θα διαρκέσει έως της 15 Ιουνίου στον Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" όπου και φιλοξενείται. 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)