Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΦΛΩΡΙΝΣΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΦ ΣΤΙΣ 10:00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνάδελφοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργου
Την 1η Μαΐου του 1886 ξεσπούν στο Σικάγο ταραχές εξαιτίας της Γενικής απεργίας των εργατών. Κύριο αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο.
Σήμερα τα αιτήματα παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε. Βιώνουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που εντάσσεται στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού. Κατακτήσεις πολλών ετών στοχοποιούνται.
Εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται. Μειώσεις μισθών και συντάξεων εφαρμόζονται και δεν έχουν τελειωμό, προς ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών. Η κυβέρνηση οφείλει στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων να εφαρμόσει τις κόκκινες γραμμές και να μην υποκύψει στις πιέσεις τους και ιδιαίτερα στην πώληση των κοινωνικών αγαθών όπως ΔΕΗ, Νερό, Συγκοινωνίες. Όπου επιχειρήθηκε το αντίθετο οι τιμές εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Άρα οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ψεύτικες.
Έχουμε χρέος όλοι εμείς συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε.
Η 1η Μάη μας ενώνει για κοινούς αγώνες.
Να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Να μην επιτρέψουμε μειώσεις συντάξεων κύριας – επικουρικής.
Να μη γίνουμε δούλοι.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 1 ΜΑΗ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00Π.Μ.
ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.