ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Από το τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Καστοριάς και με βάση απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, γνωστοποιείται ότι το ημερήσιο ωράριο κατά τις εργάσιμες ημέρες λειτουργίας κατά την Θερινή Περίοδο (Μάιος – Σεπτέμβριος 2015) των πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων (αμιγών και μικτών) και των αντλιών καυσίμων σε σταθμούς αυτοκινήτων, είναι ελεύθερο.
Το ωράριο νυκτερινής λειτουργίας για όλες τις εργάσιμες ημέρες καθορίζεται από τις 22:30 έως τις 06:00 της επομένης, κατά την οποία θα λειτουργούν υποχρεωτικά όσα πρατήρια αναγράφονται στο σχετικό Πίνακα 1 . Η λειτουργία των ανωτέρω πρατηρίων ξεκινά στις 22:300και δεν μπορεί να είναι διάρκειας μικρότερης των δύο (2) ωρών. Κατά την εκ περιτροπής υποχρεωτική λειτουργία κατά τις Κυριακές και Αργίες της Θερινής περιόδου και
- κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας που ορίζεται από τις 06:00 έως τις 22:30 και
- κατά τη διάρκεια της νυκτερινής λειτουργίας η οποία ξεκινά από τις 22:30 έως τις 06:00 τηςεπομένης και δεν μπορεί να είναι διάρκειας μικρότερης των δύο (2) ωρών,
θα λειτουργούν υποχρεωτικά όσα πρατήρια αναγράφονται στο σχετικό Πίνακα 2.
Από τις ρυθμίσεις της απόφασης εξαιρούνται:
- Το πρατήριο καυσίμων της Μαζγαλτζίδου Χαρίκλειας στο Νέο οικισμό Κορεστίων,
- Το πρατήριο καυσίμων του Παπαδημητρίου Ηλία στη Λεύκη και
- Το πρατήριο καυσίμων Μελανία και Γρηγόριος Χάτσιος Ο.Ε. στη Μηλίτσα τα οποία λόγω της γεωγραφικής τους θέσης και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, θα λειτουργούν ανεξάρτητα, τόσο κατά τις εργάσιμες ημέρες όσο και κατά τις Κυριακές και αργίες.
Οι πρατηριούχοι υποχρεούνται να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο της επιχείρησής τους, πίνακες με τις ημέρες και ώρες των υποχρεωτικών εκ περιτροπής διανυκτερεύσεων εργάσιμων ημερών, Κυριακών και αργιών και της υποχρεωτικής εκ περιτροπής ημερήσιας λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες. Όλοι οι πρατηριούχοι υποχρεούνται να δώσουν τηλέφωνα επικοινωνίας στα αντίστοιχα Τμήματα της Τροχαίας ή στην Άμεσο Δράση (100) για την περίπτωση που θα χρειαστεί να κληθούν.
Οι ανωτέρω πίνακες είναι υποχρεωτικοί για τους περιλαμβανομένους σε αυτούς. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πρατηριούχος δεν τηρεί το πρόγραμμα χωρίς να έχει ενημερώσει πρώτα την αρμόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, τότε υπόκειται σε κυρώσεις.
Σε περίπτωση μη τήρησης των όσων αναγράφονται στην απόφαση επιβάλλεται στους παραβάτες πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000,00€) σύμφωνα με το άρθρο 37 παράγραφος 4 του Ν. 4062/2012 (ΦΕΚ 70/Α/30-03-2012).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ