Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να πάρουν μαζικά μέρος, στην αυριανή (Παρασκευή, 1η Μάη 2015) 24ωρη Απεργία και τις Συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα Συνδικάτα σε όλη τη χώρα, για να τιμήσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Δεκαετίες μετά το Σικάγο, οι εργαζόμενοι ζούμε τα τελευταία χρόνια τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου. Ζούμε την καρατόμηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Βιώνουμε την επιστροφή σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.
Στόχος των πολιτικών που επιβλήθηκαν είναι η κατάργηση του 8ώρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, των δικαιωμάτων στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι, δηλαδή, η κατάργηση δικαιωμάτων που δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.
Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές, οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι άνεργοι στη χώρα μας, αντισταθήκαμε σθεναρά.
Ο ανυποχώρητος αγώνας μας συνέβαλλε αποφασιστικά στην απονομιμοποίηση αυτών των πολιτικών, που οδήγησαν στην εξάπλωση της φτώχιας, της ανεργίας, στην ένταση του αυταρχισμού και στην κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Ο αγώνας αυτός ενάντια στα μνημόνια, ή όπως αλλιώς θα «βαφτιστούν» τυχόν νέες πολιτικές παράτασης της λιτότητας, θα ενταθεί για να αντιμετωπίσει τις υπαναχωρήσεις απέναντι στις πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν αναγνωρίζουν τα άλλοθι των πιέσεων και των εκβιασμών σε αυτούς που εφαρμόζουν πολιτικές εξαθλίωσης. Η συνέχιση των πολιτικών της προηγούμενης περιόδου θα αντιμετωπίσει από την πλευρά των εργαζομένων την ίδια αποφασιστικότητα και τον ίδιο ανυποχώρητο αγώνα ο οποίος οδήγησε στην πολιτική χρεοκοπία των πολιτικών που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Όλες και όλοι στην Απεργία
Παρασκευή, 1η Μάη 2015

Συλλαλητήριο ώρα 11:00 πμ, Πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.