ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Σε πολύ κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δ. Μακεδονίας Αντιπύραρχο κ. Σεραφείμ Αθανασίου και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας κ. Μιαούλη Ιωάννη, στα πλαίσια και της άσκησης ετοιμότητας της Π.Υ. Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας.

 Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της συνεργασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την Π.Ε. Φλώρινας εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, με έμφαση σε θέματα πυρασφάλειας κυρίως του ορεινού όγκου Πρεσπών.
 Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο κ. Μπίρος είπε αναλυτικά τα εξής:
 «Σήμερα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την Π.Ε. Φλώρινας και τους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη θερινή περίοδο.
 Συζητήθηκε επίσης η περίπτωση δημιουργίας κλιμακίου στην Πρέσπα. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η Πυροσβεστική Υπηρεσία να αντιμετωπίζει οποιοδήποτε συμβάν στην περιοχή των Πρεσπών με άμεση παρέμβαση. Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρώ ότι η σημερινή συνάντηση είχε ιδιαίτερη χροιά. Συζητήθηκαν και ζητήματα σχετικά με προβλήματα της Π.Υ. της περιοχής λόγω και της οικονομικής κρίσης, όπως π.χ. θέματα που έχουν να κάνουν με τα ελαστικά και τη συντήρηση των οχημάτων.
 Θεωρώ ότι το πυροσβεστικό σώμα είναι σε ετοιμότητα και ελπίζουμε όλα να κυλίσουν ομαλά κατά τη θερινή περίοδο και να μην υπάρξουν πολλές πυρκαγιές. Η Φλώρινα άλλωστε είναι περιοχή στην οποία δεν εμφανίζονται συχνά τέτοια φαινόμενα.».

Βίντεο με τις δηλώσεις και πλάνα από την άσκηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ