ΜΕ "ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ" Ο ΠΑΡΑΜΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

«Λύνονται» σιγά-σιγά, όπως προβλέφτηκε άλλωστε, οι γλώσσες πολλών και στην επιφάνεια έρχονται ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που αφορούν στο «βιογραφικό» του φερόμενου ως εμπλεκομένου στην υπόθεση της διακίνησης των παρανόμων – και ουχί παράτυπων, όπως επιτάσσει η πολιτική ορθότητα – μεταναστών, παρότι είχε ταχθεί να μεριμνά για την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας.Ο εν λόγω, ως ύποπτος – το τονίζουμε, αφού το «τεκμήριο αθωότητας» πρέπει να γίνεται πάντα σεβαστό – για ενεργό δράση στο κύκλωμα μας προέκυψε όταν το 2013 η Ελληνική Αστυνομία είχε ξεκινήσει έρευνα για έτερο μέλος του κυκλώματος, για τον οποίο είχαν προκύψει σημαντικές πληροφορίες για εμπλοκή σε παράνομη δραστηριότητα. Οι παρακολουθήσεις των συνομιλιών και όλων του των κινήσεων οδήγησε στο μέλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως, το υπό διερεύνηση στέλεχος φέρεται να έχει «προϋπηρεσία» στη δημιουργία προβλημάτων στην υπηρεσία. Οι αρχές της δεκαετίας του 2000 τον βρίσκουν σε σημαντικό πόστο του εξωτερικού, συνεργαζόμενο με «φίλιες δυνάμεις» (πιο φίλιες δε γίνεται…), όπου οι πληροφορίες που έχουν προκύψει τον θέλουν να εμπλέκεται σε «βαρβάτο» οικονομικό σκάνδαλο.Το πρόβλημα αυτό ξεπεράστηκε δια της σιωπηρής «αντιμετώπισης», λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της μονάδας όπου υπηρετούσε, αλλά πρωτίστως για να μην βλαφτούν οι διμερείς σχέσεις σε κρατικό επίπεδο και υπονομευθεί η εμπιστοσύνη. Υπενθυμίζεται, ότι σε προηγούμενο σημείωμα είχε αναφερθεί ο όρος «πατριδοκαπηλία»… Όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο τον έπληττε ο ιός της πολιτικής ορθότητας, οπότε το αγαπητό στέλεχος αντικατέστησε την πλούσια κόμη, σήμα κατατεθέν της ατημέλητης εμφάνισης, με περισσότερο «συμβατικό look», αναμένοντας ενδεχομένως αξιοποίησή του σε θέσεις ευθύνης.
Ως είθισται, σε πολιτικώς επηρεαζόμενους οργανισμούς (δηλαδή παντού εν Ελλάδι), είχαν προηγηθεί οι κατάλληλες πολιτικές επαφές, στις οποίες είχε επαληθευθεί το ότι η εν αναμονή κυβέρνηση με άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ στερούνταν στελεχών που θα στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό και επιχειρούσε «στρατολόγηση». Η πολιτική αναβάπτιση λοιπόν ήταν το απαραίτητο πρώτο βήμα.
Σε τέτοιες συνθήκες, ως γνωστόν, οι επιτήδειοι ευημερούν και η αναφορά δεν εστιάζεται στο πρόσωπο – πρωταγωνιστή της σημερινής ανάρτησης. Ολόκληρα κυκλώματα, σε όλο το μήκος και το πλάτος του δημοσίου τομέα, φρόντιζαν να έχουν τις δικές τους… ανιδιοτελείς προτάσεις για υποψηφίους και προωθούσαν – προπαγάνδιζαν την καταλληλότητά τους, συχνά εν αγνοία των υποψηφίων, με στόχο να διατηρήσουν τις κατάλληλες προσβάσεις στους τομείς ενδιαφέροντος και μετά την όποια κυβερνητική αλλαγή.  Το «φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα και ιστορία οι παρέες», ίσως είναι η πιο ακριβής αποτύπωση της πραγματικότητας στον ελληνικό δημόσιο τομέα και ύστερα αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο ο τόπος δεν πάει μπροστά.
Επιστρέφοντας στον πρωταγωνιστή μας, δραστηριοποιήθηκε και συνδικαλιστικά, έχοντας μάλιστα εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο οργάνου στο εσωτερικό της υπηρεσίας. Κάπου εδώ ίσως θα έπρεπε να ερωτηθεί και ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας, Θεόδωρος Δραβίλας. Παρότι γνώριζε την εν εξελίξει έρευνα για την εμπλοκή του εν λόγω στο κύκλωμα, δεν επιχείρησε να τον σταματήσει στην προσπάθειά του να εκλεγεί ακόμη και στο υπηρεσιακό συμβούλιο.
Τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη του 2012 είχε αναφερθεί πάλι υπόθεση λαθρομεταναστών στα μέσα ενημέρωσης, με υπόνοιες για την εμπλοκή στελεχών των διωκτικών μηχανισμών και των υπηρεσιών ασφαλείας. Τότε είχε εκδοθεί αιχμηρή ανακοίνωση από τον συνδικαλιστικό φορέα, η οποία κάλυπτε το στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου, καταγγέλλοντας παράλληλα… σκοτεινές δυνάμεις, που εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι κάτι γνώριζαν. Και σε αυτό όμως ο τότε διοικητής της υπηρεσίας, για τους δικούς του λόγους, φέρεται πως επέλεξε να σιωπήσει, αποδεχόμενος έτσι εμμέσως τις καταγγελίες για σκοτεινές δυνάμεις…  Το επιχείρημα ότι σιώπησε για να μη διαρρεύσει η έρευνα θα πρέπει να «ζυγιστεί» απέναντι στο υπέρτερο συμφέρον της υπηρεσίας την οποία είχε ταχθεί να υπηρετεί και να καθοδηγεί, καθώς το εν λόγω πρόσωπο καταλάμβανε τελικά θέση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, επηρεάζοντας καταστάσεις και αποφάσεις.Πόσο παράλογο είναι να αναμένει κανείς από την κεφαλή της υπηρεσίας να προστατεύσει την υπηρεσία έως ότου αποδειχθεί η ενοχή ή η αθωότητα του στελέχους; Το υπηρεσιακό συμβούλιο είναι το ανώτατο υπηρεσιακό όργανο και στις αρμοδιότητές του εμπίπτουν, επιλογή τμηματαρχών, εμπλοκή στις μεταθέσεις και τοποθετήσεις και άλλα πολλά. Εν ολίγοις, δια της μεθόδου του κουκουλώματος των προβλημάτων – τι άλλο; – φρόντισε ώστε η «καυτή πατάτα» να περάσει στα χέρια του επόμενου, που μέχρι να βρει την άκρη στην «Αυλή των θαυμάτων» θα αναγκαστεί να δαπανήσει εργατοώρες και φαιά ουσία που θα μπορούσαν να δαπανηθούν σε σειρά άλλων υποθέσεων εθνικού ενδιαφέροντος. Και σε αυτές βέβαια, πάλι μπροστά του θα τον βρει τον σημερινό μας πρωταγωνιστή, αφού η «τιμωρία» του είναι η μετακίνηση σε διεύθυνση όπου επίσης διαχειρίζεται ευαίσθητες για την εθνική ασφάλεια πληροφορίες, οι οποίες μάλιστα έχουν ειδικό ενδιαφέρον και για τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας.

Πηγή Defence-Point

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)