ΤΟ BALKAN (RE)VISION ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 10 ΧΩΡΩΝ

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων διοργανώνουν το σχέδιο κατάρτισης Balkan (RE) Vision που πραγματοποιειται στην Καστοριά, για 10 ημέρες (26/04 - 05/05/2015), και θα φέρει κοντά 32 ατομα από 10 χώρες. Το Balkan (RE) Vision είναι μια ανανεωμένη εκδοχή του προηγούμενου προγράμματος Balkan Vision και έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τη γνώση γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσω της μη τυπικής μάθησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.Οι συμμετέχοντες του Balkan (RE) Vision προέρχονται από 10 χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης (Αλβανία, FYROM, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Τουρκία, Κύπρο, Ιταλία, Iσπανία, Ουγγαρία, Κροατία και Ελλάδα), οι οποίοι θα καταρτιστούν σε θέματα που αφορούν στην προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και της ανεκτικότητας, ενώ θα περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους.
Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμετέχουν σε διάφορες διαδικασίες τυπικής και μη τυπικής μάθησης, που έχουν ως άξονα τον διαπολιτισμικό διάλογο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με να αποκτήσουν νέες γνώσεις και εμπειρία, «σπάζοντας» στερεότυπα και προκαταλήψεις μεταξύ των Βαλκανικών ή Ευρωπαϊκών χωρών. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν είναι αυτά της ξενοφοβίας, του εθνικισμού, του ρατσισμού, της ομοφοβίας κ.τ.λ.. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα προγράμματα κινητικότητας και το πρόγραμμα Erasmus+. Περισσότερα στο
σχετικό event στο facebook: https://www.facebook.com/events/484766368341921/.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)